Vrijdag 14 april bracht Shefali Razdan Duggal, de ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, een bezoek aan de Groesbeek Airborne Vrienden. Dit bezoek maakte deel uit van haar 2-daagse bezoek aan de provincie Gelderland. De vrijdagmiddag stond in het teken van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Na ontvangst op ‘Het balkon van Groesbeek’ en een korte introductie over het werk van de Groesbeek Airborne Vrienden, werd de ambassadeur per jeep meegenomen langs enkele speciale plekken in het Groesbeek. Bij het Generaal Gavin Monument werd een bloemstuk gelegd en bij het Stefanich Monument bij de kerk in de Bredeweg kreeg ze zelfs de gelegenheid de kerkklokken te luiden. Na een stop bij de het Glider Monument werd het bezoek afgesloten met een gezamenlijk diner bij Hotel-Restaurant Rozenhof.

Ambassadeur Razdan Duggal sprak haar waardering uit voor het werk van de Groesbeek Airborne Vrienden en was geraakt voor het respect en de aandacht die gegeven wordt aan de Amerikaanse bevrijders.