Op verschillende momenten gedurende het jaar staan de Groesbeek Airborne Vrienden – vaak letterlijk – stil bij de gebeurtenissen die in Groesbeek en omgeving hebben plaatsgevonden in de periode ’44-’45.


Herdenking bij het Generaal Gavin monument in Groesbeek
Memorial Day op de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten

Degenen die zich het verleden niet herinneren, zijn gedoemd het te herhalen

George Santayana (1863-1952)

Herdenking Veritable
Rond 8 februari organiseren de Groesbeek Airborne Vrienden een herdenking ter nagedachtenis aan de slachtoffers die gevallen zijn tijdens de gevechten in het Rijnland.

Nationale Dodenherdenking
Op 4 mei leggen de Groesbeek Airborne Vrienden een bloemstuk bij de dodenherdenking in Groesbeek tijdens de ceremonie op de Canadese militaire begraafplaats.

Memorial Day
Memorial Day is de laatste maandag van mei waarop de Verenigde Staten hun overleden militairen herdenken. De Groesbeek Airborne Vrienden leggen als Holland Chapter namens de 82nd Airborne Division Association een bloemstuk op de Amerikaanse militaire begraafplaats te Margraten.

Herdenking Market Garden
In de dagen rond 17 september herdenken de Groesbeek Airborne Vrienden met een monumententocht in Groesbeek de slachtoffers die gevallen zijn tijdens de gevechten in september 1944. In samenwerking met de buurgemeente Kranenburg (D) wordt in deze tijd ook stilgestaan bij het monument in Kranenburg ter herinnering aan twee gevangengenomen en daarna doodgeschoten Amerikaanse soldaten.

Remembrance Day
Op 11 november herdenken de landen van het Gemenebest de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle latere oorlogen en gewapende conflicten. De dag staat ook bekend als Poppy Day of Armistice Day. De Groesbeek Airborne Vrienden nemen deel aan de plechtigheden op de Canadese militaire begraafplaats.

Volkstrauertag
Volkstrauertag is een nationale herdenkingsdag in Duitsland waarop alle slachtoffers herdacht worden die omkwamen in gewapende conflicten of door gewelddadige oppressie. Dit is de zondag die het dichtst ligt bij 16 november. De Groesbeek Airborne Vrienden nemen deel aan de herdenking op het oorlogskerkhof in Donsbrüggen (D).