Ter gelegenheid van 70 jaar Market Garden in 2014 hebben de Groesbeek Airborne Vrienden het initiatief genomen om op verschillende plekken in Groesbeek fotoborden te plaatsen met daarop historische scenes. Elk paneel bevat enkele foto’s uit de eerste dagen van Market Garden en staat op de locatie waar deze foto’s zijn gemaakt. De bezoeker in het ‘nu’ kan zich daardoor een goed beeld vormen van de situatie ’toen’. De panelen zijn voorzien van een tekst in het Nederlands, Engels en Duits. In totaal zijn er 13 panelen in Groesbeek geplaatst.

Herdenkingspaneel Karl Leisner
In 2017 is er een herdenkingspaneel ter nagedachtenis aan Karl Leisner geplaatst. Leisner was een Duitse priester die voor de oorlog met Kleefse jongeren in Groesbeek op vakantiekamp kwam, omdat jeudgorganisaties – met uitzondering van die van de nazipartij – in Duitsland ingeperkt en later verboden werden. Leisner is uiteindelijk vanwege zijn verzet tegen de Nazi’s opgepakt en vastgezet in Dachau. Hij stierf vlak na de bevrijding. Het herdenkingspaneel staat op de Knapheideweg, in de buurt van waar het vakantiekamp was.

Vervolg in andere delen van de gemeente Berg en Dal
In navolging van de historische panelen in Groesbeek zijn de afgelopen jaren, in samenwerking met lokale partijen, op andere plekken in de gemeente Berg en Dal vergelijkbare panelen geplaatst. In 2018 werd een paneel geplaatst in de Heilig Landstichting en Beek volgde in 2019 met een bord aan de Rijksstraatweg. In Ooij en Millingen aan de Rijn zijn in 2020 panelen geplaatst.