In de loop der jaren is er veel kennis over de oorlogsjaren vergaard. Met enige regelmaat wordt er een beroep op deze kennis van de Groesbeek Airborne Vrienden gedaan. Bijvoorbeeld, naar aanleiding van een vondst, vanwege een zoektocht naar specifieke informatie of in het kader van een gebeurtenis. In sommige gevallen leidt dat ook tot (een bijdrage aan) de publicatie van een artikel of ander document.

Thema artikelen

Losse artikelen waarin een specifiek onderwerp wordt uitgelicht.

Operatie Market-Garden kaart van Groesbeek (2014)

Klik op de afbeelding voor de volledige kaart

Ter gelegenheid van 70 jaar Market Garden is een kaart van Groesbeek gemaakt met daarop vermeld de meest in het oog springende gebeurtenissen van september 1944. De kaart is in grote oplage gedrukt door het toenmalig Regionaal Bureau voor Toerisme Knooppunt Arnhem Nijmegen.

Ja, wij komen terug / Yes, we shall and will return (1994)

Een beschrijving van de ontdekkingstocht van veteranen van C Compagnie van het 505th Parachute Infantry Regiment naar de gebeurtenissen in september 1944, specifiek in relatie tot hun gesneuvelde kapitein Anthony Stefanich. Een reconstructie op basis van documenten van de US National Archives en correspondentie met veteraan Alan Langdon.