Sinds 1981 vormen de Groesbeek Airborne Vrienden het Holland Chapter van de C-47 Club. De C-47 Club van de 82nd Airborne Division Association is ontstaan op initiatief van veteranen van de 82nd Aibrorne Division en zet zich in om de geschiedenis van 82nd Airborne Division levend te houden. Veel veteranen hebben door de jaren heen via de C-47 Club deel kunnen nemen aan de herdenkingen en andere activiteiten in Europa.

Zo is ook de band tussen de Groesbeek Airborne Vrienden en de C-47 Club ontstaan. In de periode dat er vrijwel jaarlijks diverse groepen uit de Verenigde Staten naar onder andere Groesbeek komen, is er ter voorbereiding van deze bezoeken veelvuldig contact met de veteranenorganisaties. Zo kwam het dat de US 82nd Airborne Division Association, C-47 Club Inc. de Groesbeek Airborne Vrienden heeft gevraagd of zij lid wilden worden van deze club en als Holland Chapter verder door het leven te gaan. Tijdens een speciale bijeenkomst in buurthuis de Körf op de Breedeweg op 19 september 1981 ontvangen de Groesbeek Airborne Vrienden de officiële papieren die hierbij horen uit handen van veteraan Bill Tucker.

Naast het Holland Chapter zijn ook chapters in Groot-Brittannië (United Kingdom Chapter), Frankrijk (Normandy Chapter) en België (Belgian Chapter) opgericht.

Enkele Airborne Vrienden met de Holland Chapter vlag (2007)