De Groesbeek Airborne Vrienden zijn op zoek naar de eigenaar van een schilderij van J. Horten uit 1944 met daarop afgebeeld de Sint Antoniuskerk, het klooster en omgeving in de Breedeweg. Het schilderij was in bezit van de Sint Antonius Kerk in de Breedeweg en is vermoedelijk verkocht op 20 januari jongstleden. Toen verkocht de parochie tijdens een openbare verkoop verschillende voorwerpen, na de definitieve sluiting van de kerk eind 2023.

De Groesbeek Airborne Vrienden zijn op zoek naar het schilderij omdat het een mooi beeld geeft van het vooroorlogse Breedeweg, voordat het door de gevechten in 1944 en 1945 praktisch volledig werd verwoest. Een afbeelding van het schilderij is eerder gebruikt voor de omslag van het boekje ‘50 jaar Sint Antonius Breedeweg 1933-1984’.

De weergave op het schilderij willen de Groesbeek Airborne Vrienden graag gebruiken voor een nieuw historisch informatiepaneel dat een plek krijgt in de Breedeweg. Daarvoor is een hoge kwaliteit foto van het schilderij nodig. Ze willen hiervoor graag in contact komen met de nieuwe eigenaar. Bent u de eigenaar of weet u wie nu in bezit is van dit schilderij, neem dan contact op met de Groesbeek Airborne Vrienden via info@groesbeekairbornevrienden.nl.

Afbeelding van het schilderij, afkomst van de omslag van het boekje ’50 jaar Sint Antonius Breedeweg’