Stichting Groesbeek Airborne Vrienden organiseert op donderdag 8 februari de jaarlijkse herdenking Operatie Veritable met als thema The Royal Canadian Engineers.

Het is weinig bekend dat Canadese genietroepen in de nacht van 25 september 1944 betrokken waren bij de evacuatie van de restanten van de 1ste Britse Luchtlandingsdivisie over de Rijn bij Oosterbeek. Het 1ste Canadese Leger trok op dat moment langs de Belgische kust noordwaarts richting de Nederlandse grens. Na afloop van de gevechten om de Scheldemonding – het was toen half november 1944 – kwamen meer Canadese genie-eenheden naar deze regio. Gedurende de wintermaanden was het bouwen van noodbruggen en het herstellen van wegen hun voornaamste taak. Belangrijke werkzaamheden met het oog op het aanstaande en allesbeslissende offensief richting het Rijnland in februari 1945.

U bent van harte welkom deze herdenking van het Rijnlandoffensief op donderdag 8 februari bij te wonen. De herdenkingsceremonie start om 10.30 uur en vindt plaats op de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek.