Recentelijk is Colonel Sadler benoemd tot nieuwe Army Attaché op de Amerikaanse ambassade te Wassenaar. Maandagmiddag 31 mei werden Colonel James Sadler en Chief Warrant Officer Scott Morrison door een delegatie opgewacht bij het Airborne Monument te Overasselt. De Groesbeek Airborne Vrienden hadden voor hen een korte kennismakingtour georganiseerd in de 82nd Airborne Division regio en hadden aan bevriende organisaties uit Grave, Overasselt, Mook en Nijmegen gevraagd zich hierbij aan te sluiten. Sadler en Morrison konden zo ter plekke geïnformeerd worden welke organisatie in welke plaats aan de weg timmert. Natuurlijk werd alvast voorzichtig vooruitgekeken naar de activiteiten rond 17 september 2021.

Na een kort bezoek aan het Antonio Barbaro monument aan de Maas te Mook werd koers gezet richting Groesbeek voor een kort diner bij de Wolfsberg. Na het eten bezocht het gezelschap het Gavin Monument en de Glider. Vanwege de coronamaatregelen mocht alleen Colonel Sadler het privémuseum van Herman Wijnhoven bezoeken. Na afloop ontving hij van de Groesbeek Airborne Vrienden het boek “Yes we shall return” en de Herdenkingsmunt 75 Vrijheid van Kranenburg.

Van links naar rechts: Scott Morrison, James Sadler, Herman Wijnhoven en Jeanne Melchers bij het Generaal Gavin monument in Groesbeek