Zoals gebruikelijk zijn er in september verschillende activiteiten in de regio ter gelegenheid van 79 jaar Market Garden. De Groesbeek Airborne Vrienden organiseren zoals gebruikelijk een Monumententour op 17 september. Dit jaar vindt deze plaats bij het Captain Stefanich Monument en het I British Airborne Corps Monument. De aanvang van deze herdenking is om 10.30 uur op het Kerkplein in Groesbeek-Breedeweg. Na afloop van de ceremonie daar, lopen we met de aanwezigen naar het I British Airborne Corps Monument in de 17 Septemberstraat (ongeveer 300 meter verderop).

Op maandagavond 18 september wordt door de Groesbeek Airborne Vrienden om 19.00 uur een herdenkingsceremonie gehouden bij de plek waar op 18 september 1944 in de buurt van Hommersum (Duitsland) een B-24 Liberator bommenwerper neerstortte. De locatie ligt verscholen in de natuur en is bereikbaar via het zandpad tegenover de woning op het adres Viller 79 in Goch, vervolgens neemt men het 1e zandpad rechts.

Belangstellenden zijn van harte welkom om bij deze herdenkingen aanwezig te zijn.

Zie het onderstaande overzicht van alle activiteiten in het kader van 79 jaar Market Garden, die worden door de verschillende organisaties in de regio worden georganiseerd. Klik hier voor de PDF versie.