In 2019 hebben klassen van De Sieppe, Op De Horst, Breedeweg en ’t Vossenhol onder begeleiding van een professioneel symfonieorkest gezongen bij de grote herdenkingsceremonie van Market Garden bij het Gavin monument. De herdenking maakte een onuitwisbare indruk op de kinderen, vooral ook de ontmoeting met de veteranen.

De afgelopen maanden heeft de Stichting Groesbeek Airborne Vrienden hard gewerkt aan een WOII-route voor de jeugd. Graag willen we de kinderen die toen meegezongen hebben, vragen of zij mee willen werken aan de try-out van de route. Deze route voert langs historische plekken in Groesbeek die een relatie hadden met de Tweede Wereldoorlog. Op veel plaatsen zullen unieke, echt gebeurde verhalen verteld worden. We beginnen op zaterdag 11 september om 14.00 uur bij het station van de Draisine in het centrum van Groesbeek. We eindigen de route om 15.45 uur bij de IJssalon Passione in de Kerkstraat.

Deelname is geheel gratis, ook de ijsjes. Lijkt het je wat? Meld je dan aan bij Theo Giesbers. Je mag een briefje in de bus gooien: Binnenveld 21, 6562 ZW Groesbeek. Je mag uiteraard ook mailen: wilmagiesbers@hotmail.nl