De Groesbeek Airborne Vrienden zijn gewend jaarlijks af te reizen naar de Ardennen om daar mee te doen aan de herdenkingswandeling ‘In the Footsteps of the 82nd Airborne Division’. Voor het tweede jaar op rij kan de organisator Emile Lacroix zijn wandelmars vanwege de pandemie helaas niet door laten gaan. En voor de tweede keer op rij komt hiervoor een lokale alternatieve ‘In the footsteps of the 82nd Airborne Division’ in de plaats. De eerste was vorig jaar en was nog op initiatief van Emile die overigens zijn zegen over het gebruik van de naam heeft uitgesproken.
 
Henk van Lin en Theo Groenenveld van het Comité Bevrijding Overasselt/Nederasselt hebben de handschoen opgepakt en een tocht van 15 km uitgestippeld in en om Overasselt. Onderweg wordt ter plekke uitgelegd wat daar gebeurde tijdens Market-Garden, maar ook de inval van mei 1940 komt aan bod.
 
Ga je mee wandelen? Deelname is gratis en aan het einde van de tocht wacht je een mooie herinneringsmedaille. Aanmelden kan via info@groesbeekairbornevrienden.nl.
 
Let op: uiteraard is deze lokale variant ook gebonden aan de dan geldende coronamaatregelen: het is afwachten of en onder welke condities de wandeltocht uiteindelijk door kan gaan.